ДПАУ: В Україні в I кварталі скасовано емісію "технічних" цінних паперів на 5,7 млрд грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ: В Україні в I кварталі скасовано емісію "технічних" цінних паперів на 5,7 млрд грн.

Казна та Політика
371
Влада України в першому кварталі 2010 року скасувала емісію "технічних" цінних паперів на загальну суму 5,7 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державну податкову адміністрацію України (ДПАУ).
"Підрозділами боротьби з відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом, ДПАУ спільно з територіальними підрозділами Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку скасовано емісію цінних паперів 238 підприємств-емітентів на суму 5,7 млрд. грн. і зупинено обіг акцій 136 акціонерних товариств на суму майже 1 млрд. грн." - йдеться в прес-релізі із посиланням на директора департаменту відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом, ДПАУ Ігоря Стельмаховича.
Ці заходи були проведені з метою недопущення використання операцій з цінними паперами для мінімізації сплати податків, незаконного виведення валютних коштів за кордон і відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом.
Крім того, в ДПАУ відзначають актуальність недопущення використання у вказаних схемах, окрім "технічних" акцій і векселів, особливо в частині обігу і використання суб'єктами господарювання підроблених недержавних цінних паперів, простих векселів, а також векселів підприємств з ознаками фіктивності або визнаних банкротами.
В поточному році виявлено 76 суб'єктів господарської діяльності з ознаками фіктивності, які випустили в обіг майже 2 тис. векселів номінальною вартістю понад 3 млрд. грн., а також 203 підроблені векселі на суму понад 1 млрд. грн. Із обігу вилучено 268 векселів 20 підприємств на суму 345 млн. грн.
За даними ДПАУ, на ринку цінних паперів порушено 12 кримінальних справ і накладено арешт на цінні папери номінальною вартістю 510 млн. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас