Німецький бізнес із песимізмом чекає 2010 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький бізнес із песимізмом чекає 2010 року

Казна та Політика
3534
Не дивлячись на те, що економіка ФРН усе більш впевнено виходить із найважчої з часів Другої світової війни рецесії, представники німецьких ділових кіл з побоюванням дивляться в майбутній рік, пише Deutsche Welle.
Головними чинниками зниження економічного підйому, на їхню думку, можуть стати кредитний дефіцит і нестача кваліфікованих кадрів.
"Одне з головних завдань уряду полягає в тому, аби створити банкам передумови для забезпечення економіки необхідними кредитами на доступних умовах", - заявив голова Федерального об'єднання союзів німецьких працедавців (BDA) Дітер Хунд.
В свою чергу глава Федерального об'єднання німецької промисловості (BDI) Ханс-Петер Кайтель висловив побоювання, що умови надання кредитів підприємствам в 2010 році можуть навіть погіршитись.
За даними Reuters, іншою проблемою, яка за час кризи відійшла на другий план, на думку експертів, є брак кваліфікованих кадрів. "У подальші місяці і роки ми відчуємо на собі гальмівний ефект цього дефіциту", - заявив агентству голова Німецької торговельно-промислової палати (DIHK) Ханс Хайнріх Дріфтман. Так, не дивлячись на економічний спад, в 2009 році кількість підлітків, які бажають пройти професійне навчання на підприємствах, за його словами, зменшилась на 100 тисяч в порівнянні з показниками дво- або трирічної давнини.
Як зазначає агентство DAPD, в 2010 році експерти Німецької торговельно-промислової палати прогнозують економічне зростання в межах 2%. Кількість безробітних в порівнянні з 2009 роком виросте на 500 тисяч осіб і складе 3,9 мільйона осіб.
Крім створення сприятливих передумов для кредитування, глави провідних промислово-економічних об'єднань Німеччини чекають від керівництва країни послідовної політики у сфері соціальних виплат, а також реформи податкової системи, яка, на їхню думку, в її нинішньому вигляді є дуже складною.
Крім того, голова Центрального союзу німецьких ремісників (ZDH) Отто Кенцлер закликав уряд Німеччини в своїй економічній політиці надалі орієнтуватися не на конкретні галузі і великі підприємства, а створювати кращі умови для роботи бізнесу в цілому. Як зазначає агентство dpa, представники ремісничої галузі Німеччини легше перенесли кризу, ніж підприємства інших галузей. Проте, в цілому навіть в цьому сегменті в 2010 році очікується невелике зниження прибутку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас