Світова економічна криза не закінчилась, а тільки починається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова економічна криза не закінчилась, а тільки починається

Казна та Політика
1047
Кандидат на посаду президента України Анатолій Гриценко наголошує на необхідності консолідації сильної української влади в умовах світової економічної кризи, яка лише починається.
"Світова економічна криза не завершується. Насправді вона лише починається, хоча лідери провідних західних держав бояться це визнати", - заявив політик під час лекції в Білоцерківському державному аграрному університеті, повідомили УНІАН в прес-службі Гриценка.
За його словами, сьогодні настав світовий дефолт, тобто неспроможність сплатити за боргами.
"Як в лихоманці, керівники провідних західних держав намагаються якимсь чином врятувати свої економіки, утримати валюти на плаву, друкуючи гроші або підтримуючи свої економіки траншами в трильйони доларів і мільярди євро. Але загальний борг, створений махінаціями за останні роки і навіть десятиліття, вимірюється в квадрильйонах, - констатував кандидат в президенти. - Це борг, який не можна просто списати або сказати, що це борг лише мільярдерів, адже в ігри на ринках грали і державні фінансові організації, і пенсійні фонди, і страхові компанії".
Гриценко повідомив, що, за підрахунками вчених, для того, щоб впоратися з такими боргами, всій планеті потрібно 7,5 років лише працювати і нічого не споживати.
Кандидат в президенти переконаний, що лише вливання грошей в економіку не допоможе, потрібно чесно поставити діагноз, аби потім знайти шляхи виходу з кризи.
"Такий діагноз поставити складно, адже для цього потрібно буде визнати, що найсильніші економіки світу не здатні підтвердити свій статус. Найсильніші валюти показали свою слабкість", - зазначив політик.
Він підкреслив, що американській економіці зараз вигідно ослабити долар, аби зменшити борг, який тяжіє над Сполученими Штатами. "Але США цього не дозволяють зробити інші держави, в першу чергу Китай, Росія і країни Європи, які вклали свої кошти в американську економіку і сьогодні домовляються між собою, чи ослаблювати власні валюти", - зазначив Гриценко.
За його словами, висока взаємна залежність і крихкий баланс сьогодні тримаються лише на переговорах, не маючи жодної економічної основи.
"За цих умов дуже важливо не допустити, аби з цими світовими боргами розраховувалися за рахунок України так, як свого часу зробили в Бразилії і Аргентині, забравши значну кількість земель. Для цього Україні потрібна сильна своєю консолідацією і баченням інтересів країни влада, а також ефективна політика випередження, чого зараз, на жаль, немає", - переконаний кандидат в президенти.
На думку Гриценка, "якщо переглянути стенограми переговорів перших осіб держави з іноземними партнерами, то мова йтиме про те, хто кого перший зрадив, коли будуть вибори, є чи ні коаліція".
"Зараз важливо ставити абсолютно інші питання, які визначатимуть можливість України використовувати свої стратегічні переваги і утриматись у цьому складному світі", - підкреслив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас