Лідер фракції БЮТ пов'язує падіння курсу гривні з діяльністю "дочок" іноземних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідер фракції БЮТ пов'язує падіння курсу гривні з діяльністю "дочок" іноземних банків

Валюта
10783
Падіння курсу гривні відносно долара США пов'язане зі значним корпоративним боргом, а також діяльністю дочірніх банків іноземних кредитно-фінансових структур, вважає лідер фракції БЮТ у парламенті Іван Кириленко.
"Від того, що ми продали половину банків іноземцям, Україна виграла чи програла? Ці іноземці привезли валюту і роздали валютні кредити. В Австрії валютний кредит давався під 3%, а тут - під 13%. Роздали під споживчі кредити. А тепер, скільки борг цих банків?", - сказав І.Кириленко в ефірі "5 каналу".
"Чому піднявся курс долара? Так тому що зараз уже борги треба віддавати "матерям" (материнським структурам дочірніх банків – ред.), які перебувають за межами (країни). Вони прийшли на валютний ринок, а валюти нема, а в нас усе підв'язане під курс долара, і відразу нафта подорожчала, бензин подорожчав", - вважає депутат.
Крім того, він вважає необґрунтованими докори на адресу уряду в запозиченні коштів Міжнародного валютного фонду (МВФ).
"Нам (правлячій коаліції і сформованому нею уряду – ред.) дорікають, що ми у МВФ беремо кредити. Це копійки в порівнянні з тим, що ми віддали "матерям", які за кордоном знаходяться, а дочірні структури тут, викачують із України кошти", - сказав І.Кириленко.
Він також заявив, що МВФ, незважаючи на те, що влада України не виконує у повному обсязі вимоги фонду, виділяє країні позики "під ім'я" прем'єра Юлії Тимошенко.
"Які вимоги ставилися МВФ протягом цього року? Вони на 90% виходили на зміну законодавчої бази. Ми хоч щось виконали? Нічого. МВФ уже більше половини профінансував… Можете не сумніватися, профінансовано буде до копійки, тому що кредити МВФ Україні даються під ім'я. Під ім'я цієї людини (Ю.Тимошенко – ред.) видаються надзвичайно дешеві кредити, які ніде у світі в жодній банківській установі, у жодній фінансовій інституції не візьмеш", - відзначив депутат БЮТ.
"Вони вже давно вичислили, з ким у цій країні мати справу, вони знають прекрасно, що президентом буде Тимошенко, вони вже це прорахували, тому під неї і даються ці дешеві кредити, щоб у країні була стабільна фінансова ситуація, щоб був стабільний курс гривні", - додав І.Кириленко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас