Сорос визнав, що криза підходить до завершення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос визнав, що криза підходить до завершення

Казна та Політика
11039
"Я думаю, що вони (стимули) зіграли свою роль, економіка дійсно досягла дна, і в поточному кварталі ми побачимо позитивну динаміку - в основному завдяки стимулюючим заходам", - заявив Сорос.
В II кварталі ВВП США скоротився всього на 1%, в I - на 6,4%, що стало найбільш істотним падінням з 1982 р. Фінансова криза стала найгіршою із часів Великої депресії. Програма уряду передбачає уливання грошей в економіку через викуп різних активів на загальну суму $1,7 трлн.
Нагадаємо, раніше нобелівський лауреат Пол Кругман заявив, що найгірший період глобальної економічної кризи закінчений, але на відновлення знадобиться ще щонайменше два роки. У середині липня економіст Нуріель Рубіні, що передбачив світову фінансову кризу, заявив про її завершення до кінця року.
Екс-голова ФРС США Алан Грінспен, що провів на своїй посаді майже 19 років, вважає, що економіка США може показати зростання на 2,5% уже в поточному кварталі. "Я оптимістичний у короткостроковій перспективі, але є багато спірних моментів", - уточнив Грінспен. На його думку, на ринку нерухомості спостерігається тимчасова стабілізація і ще одна хвиля зниження цін, а, як наслідок, і проблем в економіці не виключена.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас