Найбільший банк США відкриє відділення в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший банк США відкриє відділення в Китаї

Казна та Політика
344
Bank of America, найбільший американський банк за обсягами активів, відкриє власний бізнес у Китаї. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на анонімні джерела.
Китайський ринок вважається одним із найзакритіших у світі. Проте, він привертає увагу інвесторів, тому що різке зростання економіки країни навіть в умовах кризи робить бізнес у цій країні рентабельним. За даними Reuters, Bank of America має намір надавати в Китаїі послуги з корпоративного та інвестиційного банкінгу, а також з управління активами.
Скільки коштів витратить американський банк на вихід на китайський ринок, невідомо. Проте, витрати можуть бути порівнянні з витратами HSBC Holdings, що прийшов у Китай в 2007 році й вклав у місцевий ринок вісім мільярдів юанів (1,17 мільярда доларів). Очікується, що формального дозволу на вихід на китайський ринок Bank of America попросить протягом найближчих декількох місяців.
Reuters звертає увагу на те, що уряд США направив в Bank of America за час кризи 45 мільярдів доларів. Ці кошти були необхідні американському банку через списання й поглинання Merrill Lynch.
Bank of America цікавиться китайським ринком з 2005 року, коли американська фінансова організація стала скуповувати цінні папери China Construction Bank (Будівельний банк Китаю). Зараз Bank of America вважається одним з найбільших акціонерів цієї організації.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас