Повне відновлення економіки США займе довгі роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повне відновлення економіки США займе довгі роки

Казна та Політика
750
Повномасштабне відновлення економіки США займе довгі роки, і Сполученим Штатам, імовірно, доведеться скоротити обсяги залучення позикових коштів з-за кордону, вважає колишній голова Федеральної резервної системи (ФРС) Пол Волкер.
Хоча урядові програми стимулювання спрацьовують, системі будуть потрібні роки для остаточного виходу із кризи, наводить слова Волкера агентство Bloomberg.
Волкер різко критикує політику нарощування держборгу США, стверджуючи, що держава довгий час витрачала більше, ніж могла собі дозволити, і США "у недалекому майбутньому чекає неймовірний дефіцит бюджету".
"Закордонні країни довгий час охоче фінансували наші надмірні витрати, але це не може тривати вічно", - вважає екс-глава ФРС.
На його думку, рецесія, яка почалася в США в грудні 2007 року, буде найтривалішою із часів закінчення Другої світової війни і може виявитися найглибшою з усіх. Наслідки економічного спаду та урядових заходів для його подолання будуть відчуватися протягом довгого часу, додав економіст.
"Федеральний уряд і Федеральний резерв були змушені використовувати для підтримки економіки такі заходи та методи, про які раніше ніхто і не думав. Масштаби державної інтервенції та ступінь політичного ризику поглинуть усю нашу увагу на найближчі роки", - заявив Волкер.
Він знову підкреслив необхідність нового регулювання для запобігання наступної кризи.
"На мій погляд, як і на думку багатьох інших, украй необхідні радикальні реформи в банківському секторі, на ринках і в регулюючих держустановах", - сказав експерт.
Волкер виступав перед випускниками Бруклінської юридичної школи в Нью-Йорку, у зв'язку із чим агентство Bloomberg нагадало, що в 1983 році з подібним напуттям він звернувся до студентів останнього курсу Дартмутського коледжу, у число яких входив нинішній міністр фінансів США Тімоті Гайтнер.
У цей час 81-річний Волкер очолює консультативну раду з питань відновлення економіки при президентові США. Він був головою ради керуючих ФРС із 1979 по 1987 рік, при президентах Джиммі Картері і Рональді Рейгані.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас