Гейтнер: Уряд США буде контролювати дефіцит бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер: Уряд США буде контролювати дефіцит бюджету

Казна та Політика
292
Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер відбув із дводенним візитом до Китаю з обіцянками, що адміністрація Обами буде контролювати запозичення, повідомляє Bloomberg.
Гейтнер, який сподівається переконати Китай у тому, що вкладення в американські державні облігації надійні, заявив журналістам на борту літака шляхом до Пекіну: "Майбутній дефіцит бюджету тривожить нас більше, ніж будь-кого".
Гейтнер зустрінеться із прем'єр-міністром Китаю Веном Цзябао, який у березні закликав США "гарантувати безпеку китайських активів".
"Я сподіваюся, що візит Гейтнера заспокоїть нас, - заявив старший науковий співробітник китайської Академії суспільних наук Ю Йондін. - Китайську громадськість тривожить безпека наших валютних резервів".
Гейтнер заявив журналістам, що США і Китай повинні додати спільних зусиль до створення умов для стійкого оздоровлення глобальної економіки. "Ми відзначаємо більш стійку економічну стабільність і бачимо, що фінансова система перебуває в кращій формі, - сказав Гейтнер. - Однак багато чого ще потрібно зробити, і ми продовжимо роботу в США і співробітництво з іншими великими економіками у відновленні умов для стійкого оздоровлення".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас