Проблемні банки: хроніка подій (24 березня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (24 березня)

8525
Газета "Дело" продовжує стежити за банками, що зазнають фінансові проблеми.
Банк регіонального розвитку
Учора НБУ ввів тимчасову адміністрацію терміном на 1 рік у Банк регіонального розвитку (БРР). Крім того, введений мораторій на задоволення вимог кредиторів (у тому числі і вкладників) терміном на шість місяців (до 23 вересня 2009 року). Тимчасовим адміністратором призначений Андрій Яцура.
Як повідомили, учора рахунки всіх клієнтів Банку регіонального розвитку були тимчасово заблоковані. "У зв'язку із введенням тимчасової адміністрації банк не здійснює ніяких платежів - ні через банкомати, ні в касі. Можливо, щось зміниться завтра, коли адміністратор видасть якісь розпорядження", - говорять співробітниці фінустанови.
На початок лютого 2009 року депозитний портфель фізосіб БРР становив 503,7 мільйона гривень, депозити юридичних осіб - 280,5 мільйони гривень. Нагадаємо, 23 лютого в БРР був уведений куратор Нацбанку.
"Київ"
З 23 березня тимчасовим адміністратором банку "Київ" призначений Віктор Мироненко. Призначений 9 лютого Анатолій Степаненко звільнений з посади. Причиною відсторонення від справ Степаненка НБУ називає його тривалу хворобу - пропрацювати тимчасовим адміністратором він встиг усього пару тижнів і згодом був госпіталізований.
Решта часу банком керував виконувач обов'язків адміністратора Володимир Пономар, який днями раптово помер. Новий тимчасовий адміністратор банку "Київ" Віктор Мироненко вже має досвід роботи на подібній посаді.
16 березня цього року його призначили адміністратором у Родовід Банк, однак уже через два дні зняли з посади через те, що в Мироненка в цій фінустанові був відкритий депозит.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас