Уряд України скасував 13% надбавку до мит на імпорт, крім автомобілів і холодильників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України скасував 13% надбавку до мит на імпорт, крім автомобілів і холодильників

Казна та Політика
1969
Кабінет міністрів України прийняв рішення про скасування 13%-вої надбавки до мит на імпорт на всю низку товарів, крім автомобілів і холодильного обладнання, повідомила співголова Ради підприємців при Кабінеті міністрів Оксана Продан.
"Уряд прийняв рішення про скасування 13%-вої надбавки, крім автомобілів і холодильного обладнання", - сказала Продан журналістам у середу.
Як повідомлялося, відповідно до закону "Про внесення змін у деякі закони України з метою поліпшення стану платіжного балансу України у зв'язку зі світовою фінансовою кризою", тимчасовою цільовою надбавкою до мита обкладається низка продуктів харчування, одяг, взуття, холодильники і плити, а також легкові, вантажні автомобілі та автобуси.
Разом з тим прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко 5 березня заявила про намір внести на розгляд парламенту постанову про скасування 13%-вої надбавки на низку імпортованих товарів.
"Давайте вносити у Верховну Раду, нехай це буде непопулярне рішення для вітчизняних виробників, але не можна допускати такі нерівні умови. Курс і так відрегулював експорт-імпорт, і ще 13% абсолютно зайві", - сказала Тимошенко 5 березня на нараді з автоперевізниками Одеської області, що страйкують.
Крім того, прем'єр повідомила, що в уряд уже надійшла низка звернень від дипломатичних представництв різних країн, у яких вони висловлюють обурення подібним введенням.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас