Глобальні ринки: Акції йдуть сягають дна, але дно може виявитися більш глибоким, ніж здавалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальні ринки: Акції йдуть сягають дна, але дно може виявитися більш глибоким, ніж здавалося

Фондовий ринок
353
Американський фондовий ринок учора впритул наблизився до загрозливо низьких значень після заяви прем'єра Китаю про те, що раніше зроблена державна підтримка економіці країни на суму 585 млрд. дол. виявилася досить ефективною, і Китай не виділятиме додаткових коштів на підтримку своєї економіки. У результаті краху очікувань відносно Китаю американські фондові індекси S&P 500 і DJIA звалилися на 4,3% і 4,1% до рівнів 683 і 6594 пунктів.
Таким чином, індекси досягли мінімальних рівнів з 1996 р., підтвердивши наші очікування зниження за результатами поточного тижня. Більш того, рівні 650 і 6500 пунктів, до яких уже рукою подати, є психологічними і їхнє перетинання може зробити ще більш негативний вплив на ринок.
Рекордне падіння котирувань акцій у четвер у структурі індексу S&P 500 показав банківський сектор, знизившись на 9,9%. Окремої уваги заслуговує зниження акцій Citigroup, які вчора падали нижче 1 дол. за акцію, що в підсумку призвело до зниження капіталізації банку до 5,7 млрд, дол. (падіння на 85% за 2 місяці).
Citigroup упав, незважаючи на початі урядом заходи, що включають виділення фінансової допомоги на суму 45 млрд. дол. для покриття збитків розміром у 37,5 млрд. дол. за останні п'ять кварталів. Ми вважаємо, що американський фондовий ринок сьогодні продовжить падіння чекаючи поганих даних по безробіттю.
Європейські ринки продемонстрували аналогічну негативну динаміку на тих же факторах, що й американський. Індекс DJ Stoxx 600 упав на 3,6% до рівня 162 пунктів. Додатковим фактором зниження європейського ринку, стало оголошення збитків найбільшої страхової компанії Європи Aviva Plc., акції якої звалилися на 33%. Зниження ставки рефінансування ЄЦБ до 1,5% не врятувало фондові ринки Європи від падіння. Сьогодні ми очікуємо продовження корекції європейських індексів.
Ціна нафти відкоригувалася, попит на золото зріс
Ціна нафти марки Crude учора знизилася. З боку Китаю не підтвердився потенційний попит на "чорне золото". Так, сьогодні нафта торгується в діапазоні 43-44 дол. за барель. Визначальним фактором руху цін на нафту як і раніше залишаються прогнози розвитку світової економіки, які в цей момент погіршуються. Таким чином, передумов для поновлення зростання ціни на нафту зараз немає.
З посиленням негатива на світових фондових ринках золото вчора прогнозовано показало зростання котирувань. Ми очікуємо, що вже сьогодні золото торгуватиметься в діапазоні 930-940 дол. за унцію. Високий попит на золото вчора продемонстрували на всіх торговельних майданчиках світу, включаючи азіатські. Найближчим часом золото повинно продовжити зростання, оскільки фондові гравці збільшать попит на "безпечні" активи.
Юрій Бєлінський
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас