НБУ має намір рефінансувати Одеса-банк для повернення 5 млн. гривень "Одеському короваю" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір рефінансувати Одеса-банк для повернення 5 млн. гривень "Одеському короваю"

Фондовий ринок
1583
Національний банк має намір рефінансувати Одес-банк, для того щоб він зміг повернути компанії "Одеський коровай" інкасовані 5 млн. гривень.
Про це журналістам повідомив начальник управління НБУ в Одеській області Михайло Азаров.
"Ми вживаємо всіх можливих заходів шляхом рефінансування, щоб допомогти банку. Потім уже будемо вирішувати, чому це відбулося. У банку зараз всі рахунки й грошові потоки заморожені. Їм залишилося погасити 5 млн. гривень", - сказав Азаров.
Він додав, що вважає Одеса-банк винним у нездійсненні перерахування "Одеському короваю" грошей, через що "Одеський коровай" опинився на межі зупинки.
Як повідомляло агентство, "Одеський коровай" просить Господарський суд Одеської області змусити Одеса-банк повернути підприємству інкасованих 5 млн. гривень.
Одеса-банк не перерахував "Одеському короваю" на рахунок в Укрексімбанку 5 з 7 млн. гривень, які з 26 грудня по 8 січня торговельні підприємства отримали від реалізації продукції товариства.
Інкасатор Одеса-банк, відповідно до договору із товариством, збирає виторг із торговельних точок "Одеського короваю", після чого кошти протягом 6 днів повинні бути перераховані на рахунок підприємства.
ВАТ "Одеський коровай" - найбільший виробник хліба в Одеській області (близько 47% всієї хлібної продукції, що виготовляється в регіоні).
Контрольний пакет акцій належить ЗАТ "Холдинг "Т і C" (Київ).
До структури "Одеський коровай" входять головне підприємство ім. Касьянова й хлібозавод №2, загальна потужність - до 200 тон хліба й хлібобулочних виробів на добу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас