Експерт: Сьогодні на інтернет-ринку спостерігається зниження темпів розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Сьогодні на інтернет-ринку спостерігається зниження темпів розвитку

1448
Сьогодні на ринку інтернет-хостингу спостерігається зниження темпів розвитку. Про це заявив директор компанії Imena.UA Павло Блоцький. За його даними, за листопад-грудень 2008 року активність компаній на інтернет-ринку зменшилася на 30-50%. Так, відповідно до статистики адміністратора домена UA компанії "Хостмастер", приріст доменних імен у найбільшій українській зоні COM.UA у грудні склав 1,6 тис. проти середнього приросту за 2008 рік 3,5 тис. За даними компанії Imena.UA, також на 35-40% скоротився приріст кількості сайтів, що розміщуються в Інтернеті.
"Це, звичайно, ще не спад, але істотне скорочення темпів зростання ринку. Варто розуміти, що мова йде про ринок, що бурхливо розвивається, з характерним 25-30% зростанням", - відзначив П.Блоцький.
На його думку, таке зниження темпів зростання на інтернет-ринку, що спостерігалося в останні місяці 2008 року, пов'язане з "величезним фінансовим тиском, що криза робить на українські компанії". П.Блоцький вважає, що "найближчі 2-3 місяці на ринку онлайн-послуг будуть досить напруженими".
Почесний президент компанії Imena.UA Олександр Ольшанський прогнозує "бурхливе збільшення рекламної та комунікативної активності в Інтернет навесні 2009 року", хоча темпи фінансового зростання цих видів діяльності будуть незначними. Також, за словами О.Ольшанського, протягом 3-4 місяців значно виросте вартість послуг в Інтернеті.
"Варто очікувати півторакратного зростання за послуги Інтернет", - відзначив він. Збільшення вартості послуг, на думку О.Ольшанського, пов'язане з тим, що сьогодні валютні витрати учасників цього ринку становлять до 50% - це покупка обладнання, плата за доступ в Інтернет та ін. Хоча вже сьогодні спостерігається збільшення на 30% вартості реєстрації доменних імен і сайтів, оскільки ціна їхньої реєстрації прив'язана до євро і долара.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас