Вашингтон поклав на Москву провину за газовий конфлікт з Києвом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вашингтон поклав на Москву провину за газовий конфлікт з Києвом

Енергетика
3733
США поклали на Росію провину за газовий конфлікт з Україною, який призвів до істотного скорочення експорту газу європейським споживачам. З відповідними різкими коментарями виступили сьогодні відразу два представники адміністрації Білого дому.
Так, офіційний представник Держдепартаменту США Роберт Вуд вказав, що припинення постачань газу в зимовий період населенню є "абсолютно неприйнятним", передає Associated Press. "Ми хочемо, щоб ситуація вирішилася у прозорий і діловий спосіб, і щоб це відбулося якнайскоріше", - відзначив він.
Ще різкішими були вислови радника з національної безпеки США Стівена Хедлі, який попередив, що використання Москвою експорту як інструменту для залякування сусідніх країн негативно позначається на її міжнародному іміджі. За його словами, якщо Росія і далі "продовжуватиме загрожувати своїм сусідам і маніпулювати доступом до енергоресурсів", то їй доведеться забути про будь-який більший вплив на міжнародній арені. Майбутній адміністрації Білого дому на чолі з Бараком Обамою доведеться "балансувати на межі співпраці і конфронтації" з Росією, чиї наміри неясні, але яка проявляє агресивність.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас