У 2008 році Україна купила непотрібних ліків на 1 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2008 році Україна купила непотрібних ліків на 1 млрд доларів

2468
За 2008 рік Україна витратила на закупівлю непотрібних медикаментів майже мільярд доларів. Крім того, станом на червень цього року 70% дорогого обладнання, закупленого за кордоном на державні кошти, не працювало, а його вартість відбилася на вартості послуг для пацієнтів.
Про це заявив екс-міністр охорони здоров'я, радник Президента України Микола Поліщук під час круглого столу "Медична галузь України: перспективи виходу із кризи" в Інституті Горшеніна, повідомляє Газета по-киевски.
"Сьогодні треба зупинити закупівлю дорогого обладнання, провести аудит використання ресурсів", - підкреслив Микола Поліщук.
"Цього року ринок медикаментів становить 2,6 млдр доларів, і 80% з них - це гроші пацієнтів, а не держави. І майже половина із цієї суми витрачається на закупівлю непотрібних медикаментів", - продовжив екс-міністр.
За його словами, потрібно терміново прийняти урядову постанову про ціноутворення, що визначить життєво необхідні медикаменти та унеможливить закупівлю непотрібних препаратів.
"До того ж, 80% річного обсягу необхідних медикаментів можуть виготовлятися в Україні", - підкреслив Микола Поліщук.
Він висловив упевненість, що сьогодні немає потреби розробляти нові концепції реформування галузі, оскільки така концепція була розроблена і прийнята ще в 2000 році, а протягом наступних семи років були підписані відповідні постанови уряду та укази Президента, які містили в собі конкретний план дій з реформування галузі.
"Але, на жаль, до сьогоднішнього дня майже нічого не зроблено", - відзначив Поліщук.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас