Корпорація "Богдан" прогнозує подвійне скорочення авторинку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корпорація "Богдан" прогнозує подвійне скорочення авторинку

Казна та Політика
458
Корпорація "Богдан" прогнозує в 2009 р. різке скорочення автомобільного ринку у два рази, повідомляє прес-служба корпорації.
Поточний рік закінчиться з результатами 610-630 тис. нових автомобілів. Прогноз ринку в наступному році - усього 300 тисяч нових авто. У департаменті маркетингу компанії також прогнозують подорожчання автомобілів у зв'язку з урахуванням курсу долара США. "Якщо сьогодні компанії допрацьовують рік з фіксованою вартістю автомобіля в гривні, то в бізнес-планах компаній на наступний рік вартість нових авто фіксується в американському доларі, а гривневий еквівалент прив’язується до офіційного курсу Національного банку України", - відзначив віце-президент корпорації Рудольф Арзуманян. Крім того, на кінцеву вартість автомобілів буде впливати також ставка акцизного збору, що планують збільшити до 10 разів.
"Наступного року, напевно, вартість авто іноді буде перевищувати вартість житла, як це було на початку 90-х", - прогнозує віце-президент "Богдана".
На думку експерта, ринок нових автомобілів в Україні зазнає істотні зміни: перехід до нижчого класу авто. Лідерство в наступному році традиційно буде тримати продукція АвтоВАЗа, а також іномарки, виробництво яких ведеться в Україні - у першу чергу Hyundai і Kia.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас