"Київенерго": Тепла не буде, поки Черновецький не заплатить — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго": Тепла не буде, поки Черновецький не заплатить

Енергетика
1744
АК "Київенерго" не зможе відновити гаряче водопостачання доти, поки Київська міська державна адміністрація не перерахує компанії заборгованість з компенсації різниці в тарифах і не поліпшить платіжну дисципліну бюджетних і комунальних організацій. Про це заявив голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський.
За його словами, компанія технічно готова забезпечувати місто гарячою водою, однак, через зниження ГК "Газ України" тиску в розподільних газопроводах, які живлять ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, ухвалено рішення направляти газовий ресурс винятково на опалення.
Він повідомив, що тепер між енергокомпанією і власником ресурсу газу ведуться переговори, на яких ГК "Газ України" висунула умову повного погашення заборгованості за газ, спожитий в поточному опалювальному періоді, і забезпечення 100% оплати за газ, що буде спожитий у грудні.
“ГК "Газ України" вимагає погасити 380 млн. грн. боргу та оплатити 100 млн. грн. за прогнозоване споживання газу в грудні. Це астрономічна сума для компанії, і без міста (КМДА - ред.) ми не зможемо змінити ситуацію", - сказав Соколовський, уточнивши при цьому, що, за розрахунками компанії, КМДА повинна перерахувати "Київенерго" 380 млн. грн. для компенсації різниці в тарифах.
Як повідомлялося, учора АК "Київенерго" змушена була вжити заходів із тимчасового припинення гарячого водопостачання адміністративних будівель, житлових будинків зони теплопостачання ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас