Черновецький підвищив квартплату у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький підвищив квартплату у Києві

Казна та Політика
6261
У наступному місяці кияни одержать комунальні платіжки з новими тарифами, що подорожчали, пише ранкове видання 15 хвилин.
Газета відзначає, що втричі подорожчали послуги з утримання будинків і прибудинкових територій. Таку інформацію оприлюднила мерія, розмістивши на своєму порталі в розділі Ваш будинок диференційовані тарифи по кожному будинку столиці.
Якщо раніше квартиронаймачі платили по 1,1 грн. за квадратний метр у багатоповерхівках вище 12 поверхів, 1,05 - у будинках нижче 12-ти поверхів і 0,86 грн у будинках без ліфтів, то тепер у деяких громадян плата досягне 4 гривень із лишком.
"Не розумію, за що збираються взяти гроші? Я впевнена, що наш під'їзд як був брудним, так і залишиться, хоча наш будинок справно все життя платив за комуналку", обурюється Ольга, що живе за адресою Оболонський проспект, 17.
"Уже доведено, що світло на поверсі не з'явиться доти, поки сам не вкрутиш лампочку, тому я не вірю в поліпшення житлових умов", підтримав киянин Олег, що проживає на Борщагівській, 7.
У свою чергу чиновники не вірять, що нові тарифи вдарять по гаманцях киян. Більше того, вони переконують, що комунальні підприємства завдяки новим тарифам зможуть підвищити якість послуг, адже надходження від квартплат помітно збільшаться.
Як повідомлялося, інтернет-портал Київської міськадміністрації розмістив інформацію про вартість квартплати для кожного будинку.
Інформацію про нові тарифи можна знайти на сайті www.kmv.gov.ua у розділі Ваш будинок або на сайті www.municipal.kiev.ua.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас