НБУ переходить до формування офіційного курсу гривні на підставі результатів торгів на прямому міжбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ переходить до формування офіційного курсу гривні на підставі результатів торгів на прямому міжбанку

Валюта
3381
Нацбанк України (НБУ) переходить до формування офіційного курсу гривні на підставі результатів торгів на прямому міжбанківському валютному ринку.
"Суб'єкти прямого міжбанківського валютного ринку за дорученням клієнтів повинні (з 4 листопада - ред.) здійснювати операції купівлі/продажу іноземної валюти винятково в сумах і за курсом, що визначається останніми в їхніх заявках/дорученнях. При цьому офіційний курс гривні до іноземних валют буде встановлюватися НБУ за результатами торгів на прямому міжбанківському валютному ринку", - говориться в повідомленні, розміщеному на офіційному веб-сайті НБУ у вівторок.
У повідомленні нагадується, що 4 листопада набула чинності постанова НБУ (№ 153), що передбачає переведення торгів на валютному ринку в режим прямого міжбанку.
Відповідно до повідомлення, одночасно буде відбуватися зближення рівнів курсів гривні до інвалют на безготівковому та готівковому ринках.
"Зазначене буде підвищувати відповідність офіційного обмінного курсу гривні динаміці розвитку ринкової ситуації на валютному ринку країни", - відзначається в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас