Немиря: Україна сприятиме вступу РФ до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Немиря: Україна сприятиме вступу РФ до СОТ

Казна та Політика
81
Уряд України підтримує якнайшвидший вступ Російської Федерації до Світової організації торгівлі (СОТ) і сприятиме цьому.
Про це заявив під час брифінгу віце-прем'єр-міністр України у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.
“Принциповою позицією уряду України було і залишається сприяння якнайшвидшому вступу Російської Федерації до СОТ", - наголосив він. За словами Немирі, членство Росії в цій організації, побудованій на чітких і прозорих правилах гри, зокрема, в частині розгляду суперечок, що виникають, відповідає національним інтересам України і робить більш перспективним використання того потенціалу, який існує не лише в середині наших країн, а й у регіоні в цілому. Він також повідомив, що після набуття членства Україна приєдналася до робочої групи щодо переговорів про вступ до СОТ низки країн, у тому числі і Росії.
Раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко також заявила, що Україна всіляко сприятиме вступу Росії до СОТ.
Нагадаємо, 16 травня ц.р. Україна стала повноправним членом СОТ. Росія має намір завершити переговори щодо СОТ до кінця 2008 р.
СОТ - міжнародна економічна організація, головне завдання якої - сприяти безперешкодній міжнародній торгівлі. Членами СОТ на даний момент є 152 держави.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас