Експерти: Оборот хабарів у РФ складає 300 млрд дол. на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Оборот хабарів у РФ складає 300 млрд дол. на рік

Казна та Політика
153
Щорічний корупційний оборот у Росії становить близько 300 млрд доларів. Такі дані надав фонд ІНДЕМ.
За словами президента цього фонду Георгія Сатарова, "це найконсервативніша оцінка".
До того ж він упевнений, що в останні роки корупція в Росії неухильно росла.
"Всебічні дослідження щодо корупції в Росії ми проводимо не так часто - це дороге задоволення. Останнє було в 2005 році. Але ми відслідковуємо ситуацію в поточному режимі, і можу сказати, що з тих пір корупція продовжувала рости в сприятливих для неї умовах", - сказав Сатаров. Він не зміг сказати, яка саме сфера найбільше корумпована.
На його думку, найбільша частка корупційного обороту припадає на виконавчу владу, а що стосується сфер, то "тут принцип простий - де більше грошей, там і більша корупція".
У свою чергу, керівник Центру антикорупційних досліджень та ініціатив (Трансперенсі Інтернешнл) Олена Панфілова сказала Інтерфаксу, що відповідно до досліджень, в 2007 році Росія зайняла 36-е місце з 179 країн світу за рівнем корупції. За індексом сприйняття корупції - від більшого до меншого - з 179 країн, найбільш "чистою" країною стала Данія - 9,4 бали, найгіршою - Сомалі - 1,4.
Росія перебуває на 143-му місці з балом 2,3 і ділить це місце з Гамбією та Індонезією. Крім того, за її словами, у рамках досліджень, проведених у Росії, з'ясувалося, що росіяни, що платили хабарі, в основному давали їх "правоохоронним органам, органам освіти і медицині".
У понеділок прес-служба Кремля повідомила, що президент Росії Дмитро Медведєв підписав указ "Про заходи щодо протидії корупції".
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас