Криза в банку UBS триває — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза в банку UBS триває

Казна та Політика
1804
Швейцарський банк UBS (UBSN) не демонструє ніяких ознак виходу із кризи, заявив 20 квітня активний акціонер і колишній генеральний директор банку Люкман Арнольд, повідомляє Reuters.
"Я дотепер не бачу світла наприкінці тунелю для UBS, - сказав Арнольд. - Балансовий звіт як і раніше таїть у собі значні ризики".
Арнольд контролює групу інвесторів Olivant, що наприкінці минулого тижня оголосила, що вона збільшила свою частку в UBS з 0,7% до 1,1%, і, що домагається від проблемного банку реформування та розгляду можливості його роздроблення.
UBS, що є найбільшим у світі керуючим активами, поки залишається головною жертвою американської кризи низькоякісного кредитування. Він списав $37 млрд. активів, що змусило його просити інвесторів про фінансові уливання двічі протягом двох місяців.
У середу 23 квітня відбудуться річні збори акціонерів банку, на яких його президента Марселя Оспеля, якого критикують за те, що він дозволяв UBS іти на невиправданий ризик у надії зробити його найбільшим у світі інвестиційним банком, замінять на провідного юриста групи Петера Кюрера.
Арнольд виступає проти призначення Кюрера, стверджуючи, що UBS варто запросити на посаду президента важковаговика з банківського сектора.
Він заявив, що Olivant розглядає Кюрера як тимчасового президента.
"На наш погляд, Петеру Кюреру не вистачає незалежності і досвіду. Він не кращий кандидат на цей важкий пост", - підкреслив Арнольд
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас