"АІС" допускає відмову від складання автомобілів після вступу України до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"АІС" допускає відмову від складання автомобілів після вступу України до СОТ

754
Корпорація "АІС" допускає можливість відмови від складання автомобілів після вступу України до Світової організації торгівлі. Про це в інтерв'ю газеті "Дело" заявив співвласник корпорації, депутат Верховної Ради від Партії регіонів Дмитро Святаш.
Він додав, що зниження мита на імпорт автомобілів з 25% до 10% після вступу України до СОТ робить невигідним складання автомобілів в Україні та у зв'язку із цим корпорація готова переформатувати свій бізнес.
"Зокрема не виключено, що прийдеться відмовитися від складання транспорту і зайнятися імпортом готових автомобілів", - сказав Святаш.
Також депутат підкреслив, що діюча політика російського "АвтоВАЗу" в Україні така, що вигідніше купувати готові автомобілі, ніж машинокомплекти для складання і тому до кінця року корпорація має намір припинити складання ВАЗів.
Святаш підкреслив, що попит на автомобілі ВАЗ в Україні падає, їх витісняють китайські автомобілі.
Як повідомляло агентство, 5 лютого Генеральна рада СОТ схвалив вступ України в організацію.
Після підписання відповідних документів Україна повинна ратифікувати ухвалене рішення не пізніше 4 липня 2008 року.
Після ратифікації Україна набуде членства у СОТ протягом 30 днів.
Участь у СОТ дозволить вітчизняним товарам одержати більш вільний доступ на ринки інших країн, а іноземним товарам - на український ринок.
СОТ об'єднує більше 150 країн.
Міністерство промислової політики вважає найбільш підготовленими до вступу до Світової організації торгівлі такі галузі української економіки як металургія і хімія, а найменш підготовленими - авіа-, судно- і автомобілебудування.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас