Найбільш надійні вживані авто віком до 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільш надійні вживані авто віком до 5 років

Технології&Авто
33296
Найбільш надійні вживані авто віком до 5 років
Найбільш надійні вживані авто віком до 5 років
Щоб допомогти вам у пошуку, портал Avtosota склав рейтинг надійності вживаних автомобілів.
Уживані машини (три-чотири роки) мають великий попит. Вони в хорошому стані і при цьому їхня ціна набагато нижча (на 30−40%), ніж у нових автомобілів. Для тих, хто вибирає собі вживану автівку, ми склали свій рейтинг надійності вживаних автомобілів.
Nissan Qashqai II
Лакофарбове покриття кузова непогано переносить виклики повсякденної експлуатації, а ось на пластикових деталях фарба тримається не так добре. Хоча метал кузова не оцинкований, але навіть у місцях ушкодження лакофарбового покриття корозія утворюється далеко не відразу.
Найчастіше на Qashqai виходять із ладу опори та розхідники стабілізатора (ресурс 30−60 тис. км). Не набагато довше витримують амортизатори та ступичні підшипники (в середньому служать 70−80 тис. км). Зчеплення при помірному навантаженні без проблем доживає до 100−120 тис. кілометрів.
Toyota RAV4 IV
Якість лакофарбового покриття на середньому рівні, а ось хромований декор кузова веде себе доволі непогано. Дволітровий бензиновий двигун надійний, але іноді вже на 50 000 км відмовляє його дорогий актуатор. А ось дизельний двигун (2,2 літри) досить проблемний.
Досить швидко втрачає герметичність прокладка головки блоку циліндрів, що призводить до підвищеної витрати олії та охолоджуючої рідини, а також до суттєвого нагару на поршнях та його кільцях. Друга небезпечна несправність — паливні форсунки, що переливають. Паливо потрапляє в піддон і прискорює деградацію олії, а разом із нею — і зношення двигуна.
Hyundai Creta
Лакофарбове покриття є надійним, але є два місця, в яких можуть виникати осередки корозії — кришка багажника і рамки передніх дверей. Головна проблема моделі - утворення «задирів» у двигунах, які виникають через руйнування каталізатора та попадання в циліндри крихт кераміки. Багатьох власників турбує деренчання і стукіт глушника при роботі на холостих, що виникає через клапан регулювання потоку газів в резонаторі.
Майстри автосервісів рекомендують просто вирізати клапан та заварити «банку» назад. Найпростіший і найдешевший спосіб усунення цієї перешкоди. Колодки зазвичай живуть 50−60 тис. км, гальмівні диски — 70−100 тис. км, що є дуже непоганим результатом.
Volkswagen Tiguan II
Якщо кросовер оснащений двигуном 1.4 TSI, то проблеми виникають із ланцюгом ГРМ, який вимагає заміни до 50 тис. км пробігу через надмірне розтягування. Слабкими місцями дволітрових дизелів є сажові фільтри (або DPL), які забиваються через їзду міськими пробками, коли мотор в основному в режимі холостої роботи.
Що стосується коробки передач, то виникають проблеми з DSG-роботами. Проблеми проявляються як у сторонніх шумах трансмісії (через зношення підшипників ближче до 100 тис. км пробігу), так і неможливості включити задній хід, а також ставити робот на парні режими.
Skoda Octavia III
Моделі пощастило з турбованими двигунами — вони надійні та тяговиті. Але їхній актуатор (регулятор тиску) здатний вийти з ладу після 70 тис. км. У атмосферного двигуна 1.6 MPI CWVA (110 к. с.) часто виникає «масложор», і власникам доводиться доливати 300−400 мл олії на кожні 1000 км пробігу.
При цьому 110-сильний атмосферний двигун 1.6 MPI з індексом CVWA справді дуже надійний. Багато таксопарків та сервісів каршерингу використовують «Октавії» саме з цим двигуном, і пробіги там досягають 200−300 тис. км без капітального ремонту.
До речі, якщо ви потрапили в непередбачувану ситуацію на дорозі, Finance.ua може вам допомогти. Ми пропонуємо послуги Асистансу: евакуацію авто з місця ДТП/поломки, аварійне відкриття дверей, запуск двигуна та іншеКупуйте онлайн карту Assistance та отримуйте цілодобову підтримку в дорозі
За матеріалами:
Автотема
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас