На придбання житла для ветеранів виділили 5,7 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На придбання житла для ветеранів виділили 5,7 млрд гривень

Казна та Політика
93
На придбання житла для ветеранів виділили 5,7 млрд гривень
На придбання житла для ветеранів виділили 5,7 млрд гривень
Кабінет Міністрів затвердив розподіл житлових субвенцій в обсязі 5,7 млрд гривень. Кошти на придбання житла цьогоріч отримають майже 2500 ветеранів та члени їхніх сімей.
Про це повідомляє Урядовий портал.
«Міністерство у справах ветеранів України здійснило розподіл субвенцій на виплату грошової компенсації для придбання житла за трьома бюджетними програмами в обсязі 5,7 мільярдів гривень, що передбачені на 2024 рік. Кабінет Міністрів України затвердив цей розподіл, тож за рахунок розподілених коштів грошову компенсацію за житло цьогоріч отримають майже 2500 осіб», — повідомив в.о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.
Хто отримає кошти на придбання житла:
  • особи з інвалідністю внаслідок війни I — II групи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни I — II групи, які брали участь в бойових діях на території інших держав, та члени сімей загиблих (померлих) таких ветеранів;
  • внутрішньо переміщені особи, які брали участь в АТО/ООС і визнані учасниками бойових дій чи особами з інвалідністю внаслідок війни III групи.

Яке житло можна обрати

«Найближчим часом місцеві розпорядники коштів вже перераховуватимуть згідно з помісячним розписом грошову компенсацію на спеціальні рахунки одержувачів, які відкриті в Ощадбанку», — повідомив Порхун.
Після отримання коштів ветерани та члени сімей загиблих самостійно обирають житло, яке бажають придбати. Таке житло може бути, як на вторинному ринку, так і на первинному — за умови, що воно обов’язково введено в експлуатацію.

Скільки осіб вже придбали житло

У 2023 році були розподілені 5,9 млрд грн на компенсацію понад 2,6 тис ветеранам війни та членам їх сімей. Вже 2155 з них придбали житло.
«В планах — затвердження державної програми, яка передбачатиме грошову компенсацію, відшкодування за оренду та пільгове іпотечне кредитування», — додав Порхун.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас