Мінфін погіршив прогноз зростання економіки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін погіршив прогноз зростання економіки України

421
Мінфін погіршив прогноз зростання економіки України
Мінфін погіршив прогноз зростання економіки України
Через постійні атаки росіян на енергетику України, прогноз росту ВВП зменшився з 4,6% до 3,5% до кінця року.
Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі телемарафону.
«У нас був прогноз до кінця росту ВВП у розмірі 4,6%, але у зв’язку з атаками ворога на інфраструктуру Мінекономіки та уряд зменшив прогноз зростання економіки до до 3,5%. На сьогодні ми не бачимо це критичним. Ми можемо акумулювати достатній ресурс, щоб забезпечити всі власні зобовʼязання», — сказав Марченко.
«Сподіваюся, що останні ухвалені рішення, зокрема щодо стимулювання створення диверсифікованої енергомережі, а також ремонт і відновлення інфраструктури дозволять нам вирішити це питання», — зазначив Сергій Марченко.
При цьому 25 липня Національний банк покращив свій економічний прогноз зростання економіки України до 3,7%.
Там кажуть, що поступова нормалізація умов функціонування економіки, збереження м’якої фіскальної політики разом із розбудовою експортних шляхів і пожвавленням зовнішнього попиту сприятимуть пришвидшенню темпів зростання реального ВВП до 4−5% у 2025−2026 роках.

Довідка Finance.ua:

  • За попередніми оперативними оцінками, реальний валовий внутрішній продукт України у 2023 році зріс на 5% після падіння на 28,8% у 2022 році.
  • За даними Держстату, реальний ВВП у першому кварталі 2024 року порівняно з першим кварталом минулого року збільшився на 6,5%.
До речі, на Finance.ua працює сервіс персонального підбору кредитів. Безкоштовно проводимо розрахунок та підбір кредитних пропозицій.

Обрати собі кредит 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас