Мін'юст просить конфіскувати російські турбореактивні авіадвигуни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст просить конфіскувати російські турбореактивні авіадвигуни

Казна та Політика
820
Мін'юст просить конфіскувати російські турбореактивні авіадвигуни
Мін'юст просить конфіскувати російські турбореактивні авіадвигуни
Вищий антикорупційний суд розгляне позов про конфіскацію шести авіаційних турбореактивних двоконтурних двигунів Д-18Т, які належать Volga-Dnepr Airlines (Ireland) Ltd. Ці двигуни використовують для надважких українських транспортників типу Ан-124 «Руслан» та Ан-225 «Мрія».
Таке рішення 17 серпня ухвалив ВАКС.
Як вказується у документі, Міністерство юстиції просить конфіскувати шість авіадвигунів Д-18Т, які ввозилися Volga-Dnepr Airlines (Ireland) Ltd в Україну.
Наразі ці двигуни передані на відповідальне зберігання ДП «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро „Прогрес“ імені академіка О.Г. Івченка», АТ «Мотор-Січ» та ДП «Красилівський агрегатний завод». Компанія Volga-Dnepr Airlines (Ireland) Ltd входить до групи російських компаній «Волга-Дніпро», власниками якої є росіяни Сергій Шкляник і Олексій Ісайкін.
«Позовну заяву Міністерства юстиції України до Volga-Dnepr Logistics B.V., ТОВ „Волга-Дніпро-Москва“, ТОВ „Авіакомпанія Волга-Дніпро“ та Volga-Dnepr Airlines (Ireland) Limited про застосування санкції, передбаченої пунктом 11 частини першої статті 4 Закону України „Про санкції“ — прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі. Призначити справу до розгляду в судовому засіданні з повідомленням (викликом) учасників справи, яке відбудеться 29 серпня 2023 року о 08:30», — йдеться в рішенні.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас