Масовий виїзд українців: як відключення електроенергії вплине на міграцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Масовий виїзд українців: як відключення електроенергії вплине на міграцію

Енергетика
920
Масовий виїзд українців: як відключення електроенергії вплине на міграцію
Масовий виїзд українців: як відключення електроенергії вплине на міграцію
Наймасштабніший російський авіаудар по Україні, що стався 26 серпня, може мати серйозні наслідки. Через проблеми з електропостачанням та тривалі відключення світла до кінця року з України можуть виїхати до 400 тисяч громадян.
Про це пише видання Bloomberg із посиланням на український центральний банк.

Як обстріли вплинули на енергетику Україну

Bloomberg повідомляє, що останні авіанальоти сталися після вторгнення українських військ у курську область росії. Це дало українській армії ініціативу та надало українському суспільству привід для оптимізму.
«Але атаки москви є нагадуванням про те, що енергетичні проблеми Києва нікуди не поділися. Владі потрібно буде відновити пошкоджені електростанції і знайти спосіб їх захистити — і зробити і те, і інше, поки тривають обстріли», — йдеться в публікації.
За даними видання, цього року в Україні мають намір додати один гігават децентралізованих потужностей, замінивши пошкоджені великі теплові та гідроелектростанції країни сотнями менших електростанцій, які легше приховати. Цей план залежить від природного газу.

Прогноз щодо масового виїзду українців

Як повідомляє Bloomberg із посиланням на український центральний банк, ще 400 тисяч українців можуть покинути країну цього року через такі труднощі, як віялові відключення електроенергії та загрози для енергетичної інфраструктури.
Якщо Україні вдасться децентралізувати виробництво електроенергії, москва може перенести свої ракетні та безпілотні атаки на газорозподільну систему, щоб порушити постачання палива. Частота російських авіаударів по таких об’єктах вже зросла цього року.
Нагадаємо, Україна скоротила імпорт електроенергії у серпні на 43%, порівнюючи з попереднім місяцем.

Страховка для виїзду за кордон на Finance.ua 🧐

За матеріалами:
Novyny.live
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас