НКРЕКП вимагає, щоб оператори систем розподілу краще інформували споживачів про відключення електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП вимагає, щоб оператори систем розподілу краще інформували споживачів про відключення електроенергії

Енергетика
187
НКРЕКП вимагає, щоб оператори систем розподілу краще інформували споживачів про відключення електроенергії
НКРЕКП вимагає, щоб оператори систем розподілу краще інформували споживачів про відключення електроенергії
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) вимагає від операторів систем розподілу (ОСР) забезпечити належне, достовірне та своєчасне інформування споживачів про перерви в електропостачанні.
Про це повідомила пресслужба регулятора.
Згідно з повідомленням, НКРЕКП отримує велику кількість скарг від споживачів щодо неналежної комунікації ОСР, зокрема, недонесення інформації про відключення, їх обсяги та актуальність складених графіків тощо.
«Ситуація з перервами в енергопостачанні склалася внаслідок неодноразових ворожих атак на об’єкти енергетичної інфраструктури України, в результаті яких утворився значний дефіцит потужності», — пояснює регулятор, додавши, що для збалансування енергосистеми та уникнення виходу з ладу енергообладнання виникла об’єктивна необхідність у вжитті заходів щодо обмеження електропостачання споживачам.
Таким чином, з метою дотримання принципу соціальної справедливості, зменшення соціальної напруженості та впровадження коректних графіків відключень НКРЕКП вимагає від ОСР забезпечити належне, достовірне та своєчасне інформування споживачів про перерви в електропостачанні відповідно до вимог постанови НКРЕКП від 26.03.2022 № 349 «Щодо захисту інформації, яка в умовах воєнного стану може бути віднесена до інформації з обмеженим доступом, у тому числі щодо об’єктів критичної інфраструктури».
Також регулятор нагадав керівникам ОСР про персональну відповідальність за недотримання принципу недискримінаційності при застосуванні розвантажувальних відключень споживачів електричної енергії.
Разом з цим, НКРЕКП просить споживачів з розумінням поставитись до тимчасових кроків з обмеження електропостачання та, у разі виявлення недостовірної інформації щодо перерв в електроживленні, наданої/оприлюдненої оператором системи розподілу, повідомляти про такі факти відповідного ОСР для вжиття ним заходів з актуалізації інформації.
Зі зверненнями щодо некоректних та несвоєчасно опублікованих графіків відключення електропостачання можна звертатися за посиланням.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас