Мала приватизація: Фонд держмайна виставив найдорожчий лот — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мала приватизація: Фонд держмайна виставив найдорожчий лот

Казна та Політика
705
Мала приватизація: Фонд держмайна виставив найдорожчий лот
Мала приватизація: Фонд держмайна виставив найдорожчий лот, Фото: prozorro.sale
Фонд державного майна України (ФДМУ) виставив на продаж найдорожчий лот з часу поновлення аукціонів в рамках малої приватизації. Стартова вартість об'єкта перевищує 190 млн грн.
Про це інформує відділ зв’язків з громадськістю ФДМУ, повідомляє портал Pozorro.sale.
Як зазначили у пресцентрі, електронні торги заплановані на 26 липня. На аукціоні спробують продати весь пакет акцій у 100% заводу «Смоли» у Кам’янському на Дніпропетровщині.
У Фонді зауважують, що об'єкт оцінено найдорожче відтоді, коли відновилась мала приватизація. Початкова ціна встановлена на рівні 190,3 млн грн.
У ФДМУ уточнюють, що відповідне підприємство виробляє пластмасу у первинних формах, зокрема іонообмінні смоли.
Примітно, що завод «Смоли» є діючим підприємством хімічної промисловості, що перебуває у управлінні Фонду. За період з 2020 по перший квартал 2023 року обсяг реалізації продукції підприємства сягнув 196,4 млн грн.
Обсяг чистого збитку підприємства — 98,9 млн грн. Останні роки на заводі фіксували неефективну роботу, через що підприємство накопичило 112 млн грн заборгованості перед працівниками та державним бюджетом. Ці витрати ляжуть на плечі майбутнього інвестора, додали у Фонді державного майна.
За даними ФДМУ, у червні сума переможних ставок на аукціонах з приватизації об'єктів сягнула 252 млн грн. Кінцева вартість активів утричі перевищила стартові ціни. Загалом продали 52 об'єкти держмайна.
Нагадаємо, у Міністерстві економіки України розповіли про результати програми малої приватизації. За п’ять років державна казна поповнилась на 14 млрд грн.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Novyny.live
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас