Литва продовжила тимчасовий захист для біженців з України ще на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва продовжила тимчасовий захист для біженців з України ще на рік

Особисті фінанси
602
Литва продовжила тимчасовий захист для біженців з України ще на рік
Литва продовжила тимчасовий захист для біженців з України ще на рік
У середу, 21 серпня, уряд Литви ухвалив рішення про продовження тимчасового захисту для українських біженців ще на рік.
Про це пише Delfi.
Зазначається, що посвідки на постійне проживання, які діяли до 4 березня 2025 року, будуть продовжені до 4 березня 2026 року.
Це рішення спрямоване на зниження адміністративного навантаження на громадян і співробітників Департаменту міграції, а також на полегшення управління потоками заміни посвідок на постійне проживання наприкінці встановленого терміну надання тимчасового захисту, зазначили у литовському МВД.
Згідно із проєктом постанови, Департамент міграції щодня отримує 30−40 нових заяв на отримання дозволу на тимчасове проживання у Литві.
Станом на кінець липня цього року близько 44 тисячі осіб мали діючі посвідки на проживання у Литві на основі тимчасового захисту.

Довідка Finance.ua:

  • на початку серпня уряд Литви виділив майже 9 мільйонів євро на допомогу українським біженцям у Литві. У Міністерстві соціального захисту та праці повідомили, що Литва загалом виділила з державного бюджету на допомогу українцям у Литві понад 114 мільйонів євро;
  • з вересня українці без тимчасового захисту зможуть працювати в Литві лише після отримання посвідки на проживання. Згідно з повідомленням, до цього часу іноземці, які не могли повернутися в Україну та не мали права на тимчасовий захист, звільнялися від обов’язку отримувати дозвіл на роботу, якщо вони відповідали іншим умовам.
До речі, Finance.ua пропонує оформити туристичне страхування онлайн за вигідними цінами. Дія поліса поширюється на весь світ.

Оформити туристичне страхування на Finance.ua

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас