Китайські автовиробники просять ввести дзеркальні тарифи проти ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські автовиробники просять ввести дзеркальні тарифи проти ЄС

Технології&Авто
429
Китайські автовиробники просять ввести дзеркальні тарифи проти ЄС
Китайські автовиробники просять ввести дзеркальні тарифи проти ЄС
Китайські автовиробники закликали Пекін вжити заходів у відповідь на рішення ЄС обмежити імпорт китайських електромобілів, підвищивши тарифи на імпорт європейських автомобілів з бензиновими двигунами.
Про це повідомляє державна газета Global Times, пише Reuters.
Чого хочуть? На закритій зустрічі у вівторок, в якій також взяли участь європейські автовиробники, китайські автомобільні компанії та промислові групи, було запропоновано підвищити тарифи на великі автомобілі з бензиновими двигунами, імпортовані з Європейського Союзу.
Торговельна політика ЄС стає все більш «захисною» через побоювання, що Європу переповнять дешеві товари, зокрема електромобілі, оскільки китайські фірми орієнтуються за кордон через слабкий внутрішній попит.
Оголошення Європейської комісії від 12 червня про те, що з липня вона запровадить мита в розмірі до 38,1% на імпортовані китайські електромобілі, відбулося після травневого підвищення тарифів США на китайські автомобілі та відкриває новий фронт у торговій війні Заходу з Пекіном, що почалася ще у 2018 році.
Поточний імпортний тариф Китаю на автомобілі становить 15%.
Китайська влада раніше натякала на можливі заходи у відповідь через коментарі державних ЗМІ та інтерв’ю з діячами галузі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас