Китай — лідер по патентах штучного інтелекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай — лідер по патентах штучного інтелекту

Технології&Авто
151
Китай значно випереджає інші країни у винаходах генеративного ШІ, таких як чат-боти, подавши в шість разів більше патентів, ніж його найближчий суперник — Сполучені Штати.
Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на звіт ООН.
Так, генеративний ШІ, який створює текст, зображення, комп’ютерний код і навіть музику з наявної інформації, стрімко розвивається: за останнє десятиліття було подано понад 50 000 заявок на патенти.
Чверть з них було подано лише у 2023 році, йдеться у повідомленні.
«Це сфера, що бурхливо розвивається, це сфера, яка зростає з геометричною швидкістю. І ми очікуємо, що вона зростатиме ще більше», — заявив журналістам Крістофер Гаррісон, менеджер з патентної аналітики ВОІВ.
У період 2014−2023 років Китай подав понад 38 000 заявок на винаходи GenAI проти 6 276 заявок, поданих Сполученими Штатами за той самий період.
За словами Гаррісона, китайські патентні заявки охоплюють широкий спектр галузей — від автономного водіння до видавничої справи та управління документами.
Південна Корея, Японія та Індія посіли третє, четверте та п’яте місця відповідно, причому Індія зростає найшвидшими темпами, свідчать дані.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас