Куди українцям вкладати заощадження та чи варто купувати криптовалюту — думка Рожкової — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куди українцям вкладати заощадження та чи варто купувати криптовалюту — думка Рожкової

Особисті фінанси
4055
Куди українцям вкладати заощадження та чи варто купувати криптовалюту — думка Рожкової
Куди українцям вкладати заощадження та чи варто купувати криптовалюту — думка Рожкової
В Україні наразі існує декілька можливих шляхів інвестування своїх заощаджень: від депозитів до держоблігацій. Криптовалюта є ризикованим інструментом.
Про це заявила перша заступниця голови Національного банку Катерина Рожкова.
«Універсальний рецепт — це диверсифікувати свої заощадження. Він працює в усі часи абсолютно, і зараз він також працює, оскільки економіка потроху відновлюється, люди також переналаштовуються, і хочуть приймати рішення вже базуючись на якихось економічних розрахунках», — сказала вона.
За її словами, спрацювали заходи НБУ щодо стимулювання банків підвищувати ставки за депозитами, а Мінфін підняв ставки за державними облігаціями.
«Тому вже є альтернатива: можна покласти гроші на депозит, можна — у військові облігації чи просто в ОВДП. Є можливість навіть, для тих, хто хоче придбати валюту, це лімітовано в рамках 100 тисяч гривень на місяць і розмістити на депозит», — заявила Рожкова.
Вона нагадала про офіційну позицію НБУ, який не вважає криптовалюту платіжним засобом, «і це те, що слід пам’ятати громадянам».
«До речі, у світі відношення до криптовалют не є однозначним. І ми вже були свідками серйозних потрясінь на цих ринках у США, коли виявлялося, що криптовалюти, які мали бути забезпечені фізичними доларами, виявилися незабезпеченими нічим, і це дуже великі ризики», — сказала вона.
Рожкова зазначила, криптовалюта — «це не засіб платежу, це не гроші, це інший актив, тому, якщо люди хочуть їм скористатися, нехай зважують на ризики, які там присутні».
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту 👛

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас