Контроль та зменшення виплат: Норвегія посилить вимоги до перебування українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Контроль та зменшення виплат: Норвегія посилить вимоги до перебування українців

Особисті фінанси
521
Контроль та зменшення виплат: Норвегія посилить вимоги до перебування українців
Контроль та зменшення виплат: Норвегія посилить вимоги до перебування українців
Уряд Норвегії виявив намір посилити контроль за прибуттям біженців з України, внесенням змін до умов їхнього перебування.
За інформацією Schengen Visa Info, це рішення призначене для зменшення кількості новоприбулих українців, оскільки вже відчутний дефіцит ресурсів для забезпечення належних умов всім, хто потребує допомоги в Норвегії.
Представниці норвезького уряду, міністерка праці та соціальної інтеграції Тоньє Бренна та міністерка юстиції Емілі Мель, на пресконференції оголосили про плани змін умов перебування для українців.
Основна мета змін — зниження фінансової допомоги біженцям, зокрема тим, хто проживає у приватних помешканнях, а не у спеціальних центрах.

Кому зменшать виплати у Норвегії?

Відзначено, що українці, які мешкають у приватних помешканнях, більше не отримуватимуть грошову допомогу. Також заплановано зменшити підтримку для пар бездітних українців приблизно на 6 000 крон щомісяця.
Крім того, для отримання одноразової фінансової допомоги в розмірі 93 000 крон (8 200 євро) потрібно буде проживати в Норвегії принаймні рік.
Очільниця міністерства юстиції пояснила, що ці заходи обов’язкові для контролю потоку біженців до країни. На сьогодні Норвегія приймає понад половину українців серед усіх скандинавських країн.
До речі, Finance.ua пропонує оформити туристичне (медичне) страхування онлайн за вигідними цінами. Дія поліса поширюється на весь світ.

⚡ Оформити туристичне страхування на Finance.ua

За матеріалами:
visitukraine.today
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас