Конкурент Apple Vision Pro: стартап Brilliant Labs створив смарт-окуляри Frame з вбудованим ШІ (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конкурент Apple Vision Pro: стартап Brilliant Labs створив смарт-окуляри Frame з вбудованим ШІ (фото)

Технології&Авто
620
Конкурент Apple Vision Pro: стартап Brilliant Labs створив смарт-окуляри Frame з вбудованим ШІ (фото)
Конкурент Apple Vision Pro: стартап Brilliant Labs створив смарт-окуляри Frame з вбудованим ШІ (фото), Фото: venturebeat.com
Стартап Brilliant Labs представив перші у світі «розумні окуляри» Frame з мультимодальним віртуальним помічником на базі штучного інтелекту Noa.
Про це пише Venture Beat.
Noa — це AI-додаток, який використовує OpenAI для візуального аналізу та генерації нових зображень, Whisper для перекладу та розпізнавання мови та Perplexity для вебпошуку в реальному часі.
«Noa — абсолютно новий вид віртуального помічника зі штучним інтелектом, дає користувачам можливість більше, а не менше, взаємодіяти з навколишнім світом. Ми сподіваємося, що Frame дозволить людям спілкуватися один з одним абсолютно по-новому та відкриває нові враження у повсякденному житті, на робочому місці, в класі тощо. Це унікальна обіцянка представити генеративний ШІ перед людським оком», — зазначив у заяві генеральний директор Brilliant Labs Бобак Тавангара.
Фото: Brilliant Labs
Фото: Brilliant Labs
Кругла оправа смарт-окулярів нагадує ті, що можна було побачити у Джона Леннона, Стіва Джобса і Ґанді. Вони майже не відрізняються від звичайних окулярів. Рамка виготовлена виготовлена з технічного нейлонового пластику та має вагу лише 39 грамів. Варіація кольорів доступна у димчасто-чорному, матовому прохолодному сірому і прозорому варіантах.
Фото: Brilliant Labs
Фото: Brilliant Labs
Окуляри мають яскравий дисплей високої роздільної здатності з яскравістю 3000 ніт, фронтальну просторову камеру, вбудований мікрофон і 6DoF IMU для розширеної функціональності. Окуляри можуть перекладати текст перед очима користувача, відповідати на запитання за допомогою штучного інтелекту і генерувати зображення.
Фото: Brilliant Labs
Фото: Brilliant Labs
Лінзи, які відпускаються за рецептом, надані в партнерстві з AddOptics, можна легко прикріпити до оправи за допомогою унікального процесу лиття оптичних лінз. Пристрій живиться від двох акумуляторів, розташованих у дужці.
Заряджаються окуляри за допомогою унікального зарядного пристрою «Mr Power», який розміщений в центрі оправи. У компанії заявляють, що окуляри можна буде носити цілий день без підзарядки.
Фото: Brilliant Labs
Фото: Brilliant Labs
Frame буде доступний для попереднього замовлення в березні 2024 року за роздрібною ціною $300.
За матеріалами:
dev.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас