Кому зарахують до стажу роботи періоди навчання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кому зарахують до стажу роботи періоди навчання

Особисті фінанси
1244
Кому зарахують до стажу роботи періоди навчання
Кому зарахують до стажу роботи періоди навчання
Періоди трудової діяльності та інші періоди, що враховувалися до стажу роботи для призначення пенсії до набрання чинності Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (тобто до 1 січня 2004), зараховуються до страхового стажу в порядку і на умовах, передбачених законодавством, що діяло раніше (стаття 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»).
Про це повідомили у ПФУ.
До 1 січня 2004 періоди навчання за денною формою здобуття освіти у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах (крім періоду навчання за денною формою здобуття освіти на підготовчих відділеннях у закладах вищої освіти), в училищах і на курсах з підготовки кадрів, підвищення кваліфікації та перекваліфікації, в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі зараховуються до стажу роботи.
Підстави
Періоди навчання можуть зараховуватися до стажу роботи на підставі записів у трудовій книжці, якщо підставою для внесення записів до трудової книжки про зарахування на навчання та відрахування з навчання зазначено реквізити відповідних наказів або реквізити документа про освіту (диплом, свідоцтво тощо) — номер та дата видачі.
Водночас періоди навчання підтверджуються і дипломами, посвідченнями, свідоцтвами, а також довідками та іншими документами, що видані на підставі архівних даних і містять відомості про періоди навчання.
Окрім того, для підтвердження періоду навчання за денною формою здобуття освіти приймаються довідки про тривалість навчання в навчальному закладі у відповідні роки за умови, що в документах є дані про закінчення повного навчального курсу або окремих його етапів.
Нагадаємо, через надмірний ажіотаж до навчання в аспірантурі серед чоловіків призовного віку Міністерство освіти і науки України змінило правила вступу на третій рівень вищої освіти. Про це повідомляє пресслужба міністерства.
Щоб навчання в аспірантурі не перетворилося на корупційний інструмент уникнення мобілізації, у 2024 році скасовувано вступ на денну форму навчання за контрактом та відкориговано правила щодо поновлення навчання в аспірантурі. Вступ в аспірантуру в цьому році здійснюватиметься виключно за державним замовленням, водночас що бюджетних місць стане вдвічі більше, щоб дати можливість всім, хто насправді бажає здобути ступінь доктора філософії (а не просто уникнути мобілізації через аспірантуру), це зробити з повною підтримкою від держави".

У частині спеціального наказу МОН передбачаються такі нововведення:

  1. Вступ на аспірантуру у 2024 році можливий лише на денну форму навчання за державним замовленням. Важливо: у 2024 рік неможливий вступ до аспірантури на денну форму навчання за контрактом.
  2. Збільшується кількість бюджетних місць із традиційних 3200 до 7000.
  3. За контрактом залишається заочна, а також вечірня форми (остання — як за державним замовленням, так і за контрактом). Важливо: вечірня та заочна форми навчання не передбачають відстрочення від мобілізації.
  4. Переведення з інших форм навчання на денну форму навчання буде недоступним.
  5. Поновлення навчання на денній формі дозволяється лише особам, які не є військовозобов’язаними, а також іншим категоріям, яким законно дозволено переривати навчання (вагітність, військова служба, медики тощо).

Довідка Finance.ua:

  • 11 українських університетів увійшли до рейтингу найкращих світу. Про це повідомляє QS World University Rankings, пише weukraine. tvВідомо, що найвищу позицію по Україні займає Київський національний університет імені Тараса Шевченка.
  • Серед абітурієнтів у перші дні реєстрації найпопулярнішим є Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Сікорського». Його вже обрали понад 3,2 тисячі вступників. Такі дані оприлюднили на сайті Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО). Другим у рейтингу став Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Там вже зареєстрували 2900 заяв. Третій у списку — Київський Державний торговельно-економічний університет — 2896 заяв
Ви можете взяти кредит онлайн на картку в Україні. Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Кредит онлайн на картку

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас