Кабмін доповнив підстави для звільнення чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін доповнив підстави для звільнення чиновників

Казна та Політика
308
Кабмін доповнив підстави для звільнення чиновників
Кабмін доповнив підстави для звільнення чиновників
Кабінет Міністрів дозволив звільняти державних службовців за станом здоров’я, якщо вони мають право на дострокову пенсію.
Про це свідчить постанова від 13 жовтня 2023 року № 1085.
Постановою доповнений порядок розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця у зв’язку з виявленням невідповідності працівника займаній посаді за станом здоров’я за наявності в нього права на призначення дострокової пенсії за віком.
Відтепер підставою для звільнення буде «медичний висновок про неможливість виконання державним службовцем службових обов’язків за станом здоров’я».
Нагадаємо, з 2024 року зарплати державним службовцям в Україні будуть нараховувати за новим принципом. Мінфіном та урядом прийняте рішення про введення нової системи посадових окладів в органах державної влади.
У бюджеті-2024 закладено видатки на запровадження нової моделі оплати праці державних службовців. Нова система створена на основі грейдів, мінімальний розмір якого буде встановлено на рівні мінімальної заробітної плати (6700 гривень).
Зарплата держслужбовців буде залежати від посадового окладу, а не від премій, як це передбачено зараз.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас