Intel оголосила про скорочення 15 000 робочих місць: акції компанії обвалилися на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel оголосила про скорочення 15 000 робочих місць: акції компанії обвалилися на 20%

Фондовий ринок
422
Intel оголосила про скорочення 15 000 робочих місць: акції компанії обвалилися на 20%
Intel оголосила про скорочення 15 000 робочих місць: акції компанії обвалилися на 20%
Компанія Intel оприлюднила радикальні плани щодо скорочення капітальних витрат і чисельності персоналу на 15% у спробі повернути бізнес на стабільну фінансову основу. Акції американського виробника мікросхем впали на 20% на тлі цих новин, перевищивши падіння на 10%, що спостерігалося після його останнього звіту про прибутки.
Про це пише Financial Times.
Intel досі не вдається отримати вигоду з попиту, що росте, на чипи штучного інтелекту. Компанія досі планує повернення себе лідируючих позицій у галузі технологій виробництва мікросхем до наступного року.
Заходи екстреної економії включають 15-відсоткове скорочення робочої сили або близько 15 000 робочих місць, причому більшість посад буде ліквідовано цього року.
Intel також скасувала дивіденди і оголосила про несподіване скасування своїх зростаючих капітальних витрат, при цьому інвестиції цього року, ймовірно, будуть на 20% меншими за прогнозовані.
«Тенденції другої половини року складніші, ніж ми очікували раніше», — сказав генеральний директор Пет Гелсінгер.
Скоротивши чисельність персоналу, інвестиції та інші витрати цього року, компанія заявила, що, на її думку, «досягне чіткого спрямування до сталої бізнес-моделі».
У другому кварталі виручка Intel впала на 1% до $12,8 млрд, що нижче за очікувані Уолл-стріт $12,9 млрд.
Intel частково пояснила свою останню невдачу виробничими проблемами процесорів Meteor Lake — першого покоління чипів, виготовлених із використанням нової технології ультрафіолетової літографії, на яку компанія зробила ставку у своєму розвитку.
Продажі в підрозділі центрів обробки даних компанії Intel впали на 3% в останньому кварталі, незважаючи на ширший бум витрат на центри обробки даних, про який останні дні повідомили деякі з найбільших технологічних компаній.
Компанія наголошує, що у довгостроковій перспективі конкурентоспроможність Intel не змінилася, і компанія почне отримувати суттєві вигоди від нещодавніх інвестицій у великомасштабне виробництво та процеси з новим поколінням чипів, яке має вийти на масштабне виробництво у 2026 році.
Кілька місяців тому Intel отримала обіцянку у розмірі $8,5 млрд у вигляді прямого фінансування від Вашингтона, щоб допомогти зміцнити її позиції в напівпровідниковій промисловості.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас