Гривня зміцнюється, а долар падає: чого очікувати від курсу до кінця тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривня зміцнюється, а долар падає: чого очікувати від курсу до кінця тижня

Валюта
1246
Гривня зміцнюється, а долар падає: чого очікувати від курсу до кінця тижня
Гривня зміцнюється, а долар падає: чого очікувати від курсу до кінця тижня
Американська валюта тримається майже на одному рівні й великих курсових коливань експерти не прогнозували. Однак деякі зміни до кінця тижня будуть, але вони передбачаються незначними.
Як каже директор департаменту казначейських операцій «Юнекс Банку» Ганна Золотько, передає 24 канал, до 12 листопада відбудеться поступове уповільнення зміцнення гривні, а в безготівковому сегменті, ймовірно, у найближчі 4 дні буде спостерігатися корекція курсу.
«На мій погляд, протягом тижня вартість готівкового долара знаходитиметься в межах 37,5−37,9 гривні за долар», — вважає Золотько.

Читайте також:Лічильники та детектори купюр: які бувають і де купувати

За словами експертки, на готівковому ринку буде продовжуватись ймовірне невелике зміцнення національної української валюти. Це буде стимулюватися конкуренцією з безготівковим сегментом і очікуваним поступовим ослабленням зниження курсу гривні.

Дізнатись актуальну інформацію про курси валют в Україні

У вівторок, 7 листопада, середній курс долара в українських банках становить 37,30 грн (купівля) та 37,82 (продаж). Готівковий курс — 37,55 (купівля) та 37,67 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України — 36,04.

Довідка Finance.ua:

  • у проєкті державного бюджету на 2024 рік, який Кабінет міністрів України подав до Верховної Ради до другого читання, уряд прогнозує, що в наступному році долар коштуватиме в середньому 40,7 гривень;
  • в уряді очікують, що на кінець наступного року курс долара складе 42,1 грн. Слід зазначити, що до того він очікувався на рівні 44,2 за долар. Також на кінець цього року очікується, що курс складе 38,6 грн за долар, замість 40,2, як прогнозувалося раніше.
До речі, а в якій валюті тримаєте заощадження ви? Проголосуйте у нашому новому опитуванні. 📌
За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас