Гетманцев обіцяє надходження 100 млрд грн до бюджету завдяки детінізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев обіцяє надходження 100 млрд грн до бюджету завдяки детінізації

Казна та Політика
155
Гетманцев обіцяє надходження 100 млрд грн до бюджету завдяки детінізації
Гетманцев обіцяє надходження 100 млрд грн до бюджету завдяки детінізації
За вісім місяців 2024 року бюджетні надходження збільшилися на 70% порівняно з вісьмома місяцями мирного 2021 року, це сталося завдяки зусиллям з виведення бізнесу з тіні.
Такі дані під час заходу Діалоги з NV про майбутнє. Бізнес і війна навів голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
Уже торік бюджет отримав додаткові 60 млрд грн завдяки процесам виведення господарювання з тіні, у 2024 році вже доранаховано 66 млрд, а за підсумками року очікується надходження до 100 млрд грн, стверджує нардеп.
«Це перевиконання бюджету ми маємо за рахунок того, що ми зламали схеми, які тут були десятиріччями, які харчували і правоохоронців, і фіскалів, і тих, хто вважав себе бізнесом, але насправді заробляв на ухиленні від оподаткування», — сказав Гетманцев.
На його думку, показовим є порівняння з останнім мирним 2021 роком.
«Втрачено 20% території, 6 мільйонів біженців, падіння економіки. Але вісім місяців 2024-го до восьми місяців 2021 року — ми маємо плюс 70% надходжень до загального бюджету, або 285 млрд грн. Візьмімо алкоголь. Плюс 28% тільки за січень-серпень цього року легальних виторгів. Люди ж не стали на третину більше пити? Це про що говорить? Це чітко говорить про детінізацію», — зауважив голова комітету.
За його словами, аналогічна ситуація спостерігається на ринку пального і у сфері грального бізнесу, а от щодо нелегального обороту тютюну «надходять тривожні сигнали». «Відомо, що шахраї, яких прикрили у травні, відновили свою діяльність», — сказав Гетманцев.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас