Галущенко розповів, що врятує генерацію України від руйнувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Галущенко розповів, що врятує генерацію України від руйнувань

Енергетика
68
Галущенко розповів, що врятує генерацію України від руйнувань
Галущенко розповів, що врятує генерацію України від руйнувань
Основним захистом енергетичних об’єктів України від ракетних ударів є не пасивний захист спеціальними засобами та спорудами, а активний захист системами протиповітряної оборони.
Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко на форумі «Енергія Бізнесу» у Києві.
Він зазначив, що підтвердженням цього може бути масований обстріл 26 серпня, коли росіяни використали проти України найсучасніші види зброї. За таких обстрілів з використанням ракет пасивний захист не дає результату, зазначив він.
«Єдине рішення, яке дає 100-відсоткову гарантію (захисту об’єкта — ред.), якщо можна так сказати, — це системи ППО та можливість збивати таке озброєння. Тому посилення ППО — це відповідь на всі питання», — сказав міністр.
При цьому він вважає, що до будівництва захисних споруд третього рівня (від ракет — ред.) для енергооб’єктів потрібно підходити вибірково залежно від термінів будівництва. «Якщо ми бачимо, що є можливість протягом наступного року добудувати такі об’єкти, це варто робити. Якщо бачимо, що об’єкт завершується у 2026, 2027 році, — думаю, на цьому варто зупинитися», — сказав Галущенко.
Нагадаємо, в Україні активно реалізуються лише перший та другий рівні захисту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас