Федоров назвав вартість дрона-ракети «Паляниця» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Федоров назвав вартість дрона-ракети «Паляниця»

Казна та Політика
547
Федоров назвав вартість дрона-ракети «Паляниця»
Федоров назвав вартість дрона-ракети «Паляниця»
Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що вартість кожної української розробки, ракети-дрона «Паляниця», становить менше $1 млн.
Про це він розповів в інтерв′ю Associated Press.
«Я думаю, що це (дрон-ракета „Паляниця“. — Ред.) змінить правила гри, тому що ми зможемо завдати удару там, де росія сьогодні не очікує», — заявив Федоров.
Він відмовився уточнити дальність або поточні поставки, посилаючись на міркування безпеки, але сказав, що він бере участь у проектах з розробки вітчизняних ракет з кінця 2022 року.
У матеріалі зазначається, що нова зброя була довгостроковою метою України. Один з фахівців, залучених до проекту створення ракети дальнього радіусу дії, сказав AP, що це «абсолютно нова розробка, з нуля», яка розпочалася близько 18 місяців тому.
«Це не продовження старого радянського проекту», — сказав фахівець на умовах анонімності з метою збереження таємниці проекту.
За його словами, ракета має твердопаливний прискорювач, який розганяє її, а потім реактивний двигун.
Неназваний фахівець і Федоров заявили виданню, що кожна ракета коштує менше 1 мільйона доларів, і військові звертаються до приватного сектору, щоб ще більше знизити витрати на виробництво. «Приватний ринок генерує рішення неймовірно швидко», — сказав міністр.
Федоров додав, що з цього року приватні компанії стали основними постачальниками безпілотників для української армії, в тому числі тих, які зараз наносять удари по території росії, і підводних, які неодноразово завдавали ударів по російському Чорноморському флоту.
«Всі типи ракет будуть доступні в Україні. Якщо у нас буде така зброя, ми будемо почувати себе більш незалежними і впевненими», — сказав він, додавши, що, на його думку, величезні розміри росії також можуть бути її вразливістю.
Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час урочистостей за нагоди Дня Незалежності України повідомив, що 24 серпня українські військові вперше вдарили по армії рф новою зброєю — ракетою-дроном «Паляниця».
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас