Кабмін виділив 24 млрд грн на закупівлю дронів для Сил безпілотних систем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділив 24 млрд грн на закупівлю дронів для Сил безпілотних систем

55
Кабмін виділив 24 млрд грн на закупівлю дронів для Сил безпілотних систем
Кабмін виділив 24 млрд грн на закупівлю дронів для Сил безпілотних систем
Кабінет Міністрів України за ініціативи президента Володимира Зеленського офіційно затвердив створення Сил безпілотних систем як окремого роду військ та виділив 24 млрд грн на закупівлю дронів для них.
Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
За словами урядовця, Україна стала першою державою у світі, яка завершує комплектування Сил безпілотних систем. Загалом вже здійснено контракти на 1 млн дронів, а 500 українських виробників виготовляють БпЛА.
«Уряд виконує доручення Верховного головнокомандувача і схвалює законопроєкт, що законодавчо утверджує існування Сил безпілотних систем. Також сьогодні виділяємо 24 млрд грн на закупівлю безпілотників для Сил безпеки й оборони», — повідомив Денис Шмигаль.
Зазначимо, за ініціативи Президента Володимира Зеленського в Україні створено новий рід військ у складі Збройних Сил — Сили безпілотних систем. Це перше в світі формування такого роду, яке завершує своє комплектування.
Нагадаємо, 2 серпня Україна вперше оголосила тендер на закупівлю вітчизняних FPV-дронів. Торги відбудуться через закритий модуль Prozorro, де приховано чутливу інформацію, яку могли б використати росіяни.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас