Енергоатом анонсував початок планових ремонтів на АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергоатом анонсував початок планових ремонтів на АЕС

Енергетика
434
Енергоатом анонсував початок планових ремонтів на АЕС
Енергоатом анонсував початок планових ремонтів на АЕС
НАЕК «Енергоатом» анонсувала проведення ремонту енергоблоків атомних електростанцій у межах підготовки до опалювального сезону 2023/2024 років.
Про це НАЕК повідомляє у Телеграмі.
«У зимовий період кожен з енергоблоків, за винятком ЗАЕС, працював на максимальній від можливої на той момент потужності. Нині настав час перезавантажити енергоблоки свіжим ядерним паливом і провести планові ремонтні роботи для забезпечення ефективної їх експлуатації протягом осінньо-зимового періоду 2023/2024 років», — ідеться у повідомленні.
Зазначається, що графік ремонтів складено експертами Енергоатому й синхронізовано з Міністерством енергетики та генеруючими компаніями.
В Енергоатомі зауважили, що скорочення виробітку електроенергії на АЕС буде компенсоване включенням теплових станцій та імпортом з закордону.
Крім того, додали в компанії, в теплу пору року генерація відновлюваної енергетики зростає, а тому проходження ремонтної кампанії, «хоч і вкрай непростої, відбудеться з мінімальними викликами для енергосистеми та українців».
Як повідомлялося, влітку НАЕК «Енергоатом» планує більш як на два місяці вивести половину енергоблоків атомних електростанцій для ремонту та модернізації.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас