Експерт розповів, чим цікавляться світові інвестори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, чим цікавляться світові інвестори

837
Експерт розповів, чим цікавляться світові інвестори
Експерт розповів, чим цікавляться світові інвестори
Інвестиційні інтереси світової ділової спільноти фокусуються в Україні переважно на сферах енергетики та агропромисловості.
Про це у коментарі Укрінформу сказав керуючий партнер Bureau of Investment Programs Олександр Бондаренко.
«Судячи з повідомлень з Давоса, економічні та інвестиційні інтереси світової спільноти не змінилися з кінця минулого року, коли відбувся масштабний міжнародний інвестиційний форум Rebuild Ukraine у канадському Торонто. На словах всім цікаві сфери енергетики та агропромисловості», — сказав Бондаренко.
Однак експерт переконаний, що живих грошей у нові проєкти зараз ніхто з інвесторів не дасть. Всі чекають зниження ризиків та закінчення війни.
«Саме закінчення війни, а не припинення воєнних дій. Адже всі потужні інвестиційні фонди, на кшталт JP Morgan Chase, BlackRock, The Carlyle Group, не мають права інвестувати у країни, де йдуть воєнні дії, згідно зі своїм інвестиційним мандатом», — стверджує Бондаренко.
У Мінекономіки розраховують, що інвестиційний механізм у межах європейської програми Ukraine Facility сприятиме залученню щонайменше 30 млрд дол. додаткових інвестицій упродовж наступних чотирьох років через надання гарантій міжнародним фінансовим організаціям.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас