Для е-повісток поки що відсутня нормативно-правова база — Міноборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для е-повісток поки що відсутня нормативно-правова база — Міноборони

288
Для е-повісток поки що відсутня нормативно-правова база — Міноборони
Для е-повісток поки що відсутня нормативно-правова база — Міноборони, Фото: РБК-Україна
Згідно з українським законодавством, повістки можна надсилати рекомендованим листом з описом вкладення, юридичних підстав для надсилання електронних повісток на сьогодні немає.
Про це в інтерв’ю NV заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.
«Нині для цього відсутня нормативно-правова база. Тож, юридичних підстав для цього поки що немає. Технічно розробники програми можуть зробити це в ті чи інші терміни. Але для цього має бути юридична основа. Це залежить вже не від міністерства», — сказав він.
За словами речника МОУ, люди оновили свої контактні дані — телефони, адреси.

Читайте також: Що буде з тими, хто не оновив дані: штрафи, блокування рахунків, арешти майна?

«Зараз, згідно з нинішньою нормативною-правовою базою, можна надсилати повістки рекомендованим листом з описом вкладення. Відповідно, це механізм, який буде застосовуватися. Про електронні повістки поки що взагалі не йдеться», — сказав Лазуткін.
Представник відомства заявив, що потреби видавати повістки на вулицях не буде, якщо всі оновлять свої військово-облікові дані, а порушники правил військового обліку самостійно з’являться у ТЦК та СП чи зареєструються у застосунку «Резерв+».
Він додав, що в ТЦК є база, і якщо вони розуміють, куди звертатися до військовозобов’язаного, то їм не треба виходити його шукати.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів ухвалив постанову щодо зменшення паперового навантаження на ТЦК та централізованого друку повісток. ТЦК тепер зможуть формувати повістки за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, що суттєво спростить та прискорить процедуру.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас