Деяким споживачам автоматично перерахували субсидії на комуналку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деяким споживачам автоматично перерахували субсидії на комуналку

Особисті фінанси
280
Деяким споживачам автоматично перерахували субсидії на комуналку
Деяким споживачам автоматично перерахували субсидії на комуналку
Двічі на рік — у березні та серпні — домогосподарствам, у яких середньомісячний сукупний дохід зменшився або збільшився на понад 50%, органи Пенсійного фонду України здійснюють перерахунок розміру житлової субсидії в межах установленого строку її призначення. Такий перерахунок відбувається автоматично, без звернення громадян.
Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.
При перерахунку виплат зазначеній категорії субсидіантів з серпня середньомісячний сукупний дохід враховано за I і II квартали поточного року, який співставлено з доходами за III і IV квартал минулого року (саме за цей період було враховано дохід під час призначення субсидії з травня 2024 року).
Якщо в результаті співставлення встановлено, що доходи змінились на понад 50 відсотків, розмір житлової субсидії переглянуто.
Таким чином, призначений розмір житлової субсидії в домогосподарств, у яких доходи зменшились / збільшились на понад 50 відсотків, змінився.
Проведення перерахунку передбачено пунктом 92 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Довідка Finance.ua:

  • Українцям в деяких випадках може бути відмовлено в субсидії, але в разі усунення помилок її все ж можна отримати.
  • Для внутрішньо переміщених осіб в Україні розроблено новий інструмент державної підтримки — субсидії на оренду житла. Після узгодження із зацікавленими сторонами він буде поданий на розгляд уряду. Як це працюватиме?
Кредитна картка — чудовий помічник у багатьох життєвих ситуаціях. Та обрати кредитку досить непросто непросто. Зате правильно обрана карта стане незамінним помічником. Ми вирішили допомагати нашим читачам у пошуку таких помічників. Для цього створили спеціальний сервіс.

Сервіс для вибору кредитних карт

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас