Дефіцит працівників. У яких галузях жінок залучають на «чоловічі» посади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит працівників. У яких галузях жінок залучають на «чоловічі» посади

Особисті фінанси
4102
Дефіцит працівників. У яких галузях жінок залучають на «чоловічі» посади
Дефіцит працівників. У яких галузях жінок залучають на «чоловічі» посади, Фото: freepik.com
Дефіцит чоловіків ставить під загрозу збереження обсягів виробництва, тому підприємства почали залучати жінок у сферах металообробки, переробки агропродукції та меблевої промисловості.
Про це свідчать результати дослідження трендів на ринку праці, проведеного Конфедерацією роботодавців України.
Як сказано в дослідженні, на середніх та великих підприємствах після мобілізації чоловіків до ЗСУ жінок змушені переводити на їхні місця через значний дефіцит кадрів.
«Така практика існує у сферах металообробки та переробки агропродукції на виробництвах з високим рівнем автоматизації, якщо можна швидко провести перенавчання. Часто робота на новій посаді потребує від жінок виконання певних фізичних навантажень. Така практика шириться, зокрема, у меблевій промисловості», — зазначається у дослідженні.
Нагадаємо, народна депутатка України та заступниця голови Комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла заявила, що Україна прийде до змішаної армії - воювати будуть як чоловіки, так і жінки.

Довідка Finance.ua:

  • у Польщі рекордна кількість працевлаштованих іноземців — 1 млн 125 тис. З них три чверті українців — порахували в Управлінні соціального страхування (ZUS);
  • Державна служба статистики оприлюднила офіційні дані щодо номінальної зарплати українців у 2023 році. За даними статистичного відомства, середня зарплата у II кварталі 2023 року становила 17 176 гривень, що на 25,2% більше, ніж за аналогічний період 2022 року;
  • за даними Work.ua, у жовтні середня заробітна плата зросла на 3% і склала 18 000 грн.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас