Cкільки біженців з України хочуть залишитися за кордоном назавжди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Cкільки біженців з України хочуть залишитися за кордоном назавжди

Світ
136
Cкільки біженців з України хочуть залишитися за кордоном назавжди
Cкільки біженців з України хочуть залишитися за кордоном назавжди
Майже 25% українських біженців у Європі планують оселитися за межами України в довгостроковій перспективі.
Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром міжнародних інституційних порівнянь і міграційних студій при Інституті Ifo в Мюнхені, пише DW.
«Близько 35% українських біженців хочуть повернутися в Україну, щойно там знову стане безпечно. Лише 4% планують повернутися найближчим часом незалежно від ситуації з безпекою», — зазначив Пану Поутваара (Panu Poutvaara), директор Центру міграційних досліджень Ifo.
Зазначається, що дещо майже 11% біженців вже повернулися в Україну, ще 25% не визначилися.
«Наші результати показують, що хоча багато хто з українських біженців досі хоче повернутися до своєї країни, перебіг війни є вирішальним фактором для переважної більшості. Чим довше триває конфлікт, тим більше людей можуть уявити собі майбутнє за межами України», — каже дослідниця міграції Ifo Івонн Гісінг (Yvonne Giesing).
Невдовзі після виїзду лише 10% українців заявили, що в довгостроковій перспективі оселяться за межами України, додають в Ifo. До кінця 2023 року ця частка зростала в середньому на 1,6 відсоткового пункту за 100 днів, тоді як фактичний рівень повернення становив 2,7 відсоткового пункту. На противагу цьому, майже 60 відсотків прагнули повернутися в Україну одразу після втечі, щойно вони знову відчують себе в безпеці. З часом ця частка різко знизилася в середньому на 4,7 відсоткового пункту за 100 днів.
При цьому у березні повідомлялося про те, що лише кожен п’ятий біженець з України (21%) у Німеччині розраховує на можливість повернення на батьківщину, водночас абсолютна більшість — 77% - планували залишитися у ФРН принаймні ще на наступні два роки, а ще 2% виявляють бажання переїхати до іншої країни.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас